utorak, 23. kolovoza 2016.

Krunica zaustavlja Teda Bundya

Ubojica i krunica

Policija je 1978. godine pozvala msgr. Kerra usred noći da ih prati u ženski studenski dom u Tallahasseeu. Kada je tamo stigao, rekli su mu da je jedna od djevojaka iz doma mrtva ili na samrti i da ju je ubio poznati serijski ubojica Ted Bundy. Nakon što je podijelio posljednju pomast jednoj od djevojaka s koleđa koja je umirala, policajci koji su bili na uviđaju tražili su o. Kerra da popriča s djevojkom koja je preživjela masakr nepovrijeđena. Postavili su određeno pitanje: Zašto je Bundy stao na vratima njezine sobe, bacio svoje oružje i otišao a da joj nije naudio? 

Djevojka je odbila pričati s ikime osim sa svećenikom. Kada je o. Kerr prišao djevojci gotovo u katatoničnom stanju, ona mu je rekla da ju je njezina majka prisilila da joj obeća, prije negoli je otišla na koledž prvi puta, da će moliti krunicu svaku noć prije spavanja za zaštitu. Čak i ako zaspi dok je moli, kao što se dogodilo te noći. Kada je Bundy ušao u njezinu sobu da ju ubije kao što je ubio druge djevojke, njezina krunica je još uvijek bila u njezinim rukama. 

Ironično je da je Bundy kasnije tražio msgr. Kerra kao duhovnog savjetnika dok je čekao na smrtnu kaznu. Nakon nekoliko sastanaka Bundy je objasnio msgr. Kerru da kada je ušao u sobu dotične djevojke da jednostavno nije mogao nastaviti sa svojim pokoljem, ispustio je oružje i pobjegao.

Takva je moć zaštitničkog ogrtača naše Majke. Takva je mudrost majke, koja je uspjela dati svojoj kćeri najefikasnije, najmoćnije oružje – krunicu, koja je kasnije spasila njezin život.“ 

3 komentara:

  1. Lijepo svjedočanstvo.
    Da, krunica je naše oružje.

    OdgovoriIzbriši
  2. ne treba se čuditi niti pitati zašto nam Nebeska Majka savijetuje molitvu svoje krunice u svim svojim(istinskim) ukazanjima,kakvu li je snagu podarila toj molitvi koja duhovno rečeno može imati snagu atomake bombe...nema tog zla koje ona ne može zaustaviti(npr.u 90im godinama velikosrpsku agresiju...)

    OdgovoriIzbriši
  3. Gospa Fatimska je preko vidjelice Lucije poručila da ne postoji niti jedan materijalni, politički, gospodarski,ekonomski ili bilo koje druge naravi problem koji se ne može riješiti molitvom krunice.

    Hvala za objavljeni tekst!

    OdgovoriIzbriši