utorak, 31. svibnja 2016.

Paravan za nešto drugo



Ovih dana je nastala prava lijeva histerija zbog Cjelovite kurikularne reforme školstva. Kurikularna reforma je potrebna, u tome se svi slažu. Ali ovo što se događa je demonstracija lijevih, liberalnih udruga i pokreta koji koriste reformu samo kao paravan, a zapravo promoviraju svoje ideološke ali i financijske interese jer je većina ostala ili će uskoro ostati bez državne pomoći. Ovo im je prilika za povratak.
Kada su učitelji i profesori bili u štrajku za veće plaće, ovi isti su ih napadali i omalovažavali. Sada odjednom brinu za školstvo. Kažu da su zabrinuti za budućnost djece, a ti isti organiziraju prosvjede na kojima se zalažu da djeca nemaju pravo na život, a kamoli pravo na kvalitetno školstvo.

Nemojte nasjesti. Pogledajte samo taj dugački popis udruga koje podržavaju prosvjed. Izdvojili smo nekoliko udruga i njihove ciljeve djelovanja preuzete sa njihovih službenih stranica.

  • Queer[1] Sport Split - je nevladina i neprofitna udruga s ciljem poticanja integracije LGBT[2] pojedinaca u sport kroz sportske i kulturno-društvene aktivnosti.
  • Zagreb Pride- pokret koji okuplja queer i LGBT udruge s ciljem organiziranja gay pride te se na taj način aktivno suprotstavljaju utjecaju klera i klerikalnih stavova na politička i društvena pitanja, umiješanost u svakodnevni život građana, njihovim povlasticama i indoktrinaciji društva.
  • Protagora udruga ateista, ili kako oni sebe nazivaju ireligioznih osoba i kažu: „Zalažemo se za školstvo koje vrijednosti nudi putem kritičke spoznaje i spoznaju kroz osviještene vrijednosti – što znači za istinsko obrazovanje i odgoj koji se oslanjaju na kritičko mišljenje, znanstvene spoznaje i pravo na sumnju – nasuprot manipulaciji i indoktrinaciji neupitnim dogmama.“
  • Trans aid- udruga za pomoć transseksualnim osobama.
  • Domino je nevladina, nestranačka, neprofitna udruga sa sjedištem u Zagrebu koja ima za cilj propitivanje tradicionalnih i rad na transformaciji opresivnih normi u tranzicijskom društvu kroz kulturu, medije, javne politike, obrazovanje i suradnje s domaćim i međunarodnim organizacijama. Vizija Domina je da u društvu postoji konstantnost prepoznavanja normi koje onemogućuju slobodu kreativnog umjetničkog i queer izražavanja koje je subverzivno, ali bezopasno za druge ljude. Udruga provodi svoje aktivnosti i ostvaruje opće ciljeve kroz četiri glavna programa: kultura, mediji, edukacija, politika.
  • Documenta- udruga koja se svojski trudi etiketirati Hrvatsku kao agresora u vrijeme Domovinskog rata. Zanimljivo kako je ova udruga zapravo pod istim krovom s udrugama b.a.b.e, Centrom za mirovne studije itd. 
Zapravo većina udruga je međusobno povezana. Ovako se čini da ih ima mnogo, a zapravo ih je svega nekoliko. Svima je u cilju djelovanja utjecaj na društvo kroz edukaciju. Radi se dakle o istim udrugama koje nameću građanski i zdravstveni odgoj sa temama i sadržajima koji nemaju uporište u znanosti nego su iznikli iz liberalnih ideologija. Svima je također zajednički duboki prijezir prema kršćanstvu.

Pozivamo vas da se uključite u molitvenu inicijativu. Molitva krunice je moćno oružje u borbi protiv neprijatelja svih vrste. 







[1] eng. čudan, nastran, danas se ovaj izraz  koristi kao naziv za cjelokupnu homoseksualnu, biseksualnu, transrodnu i interseksualnu zajednicu kao i heteroseksualne osobe koje sebe vide ili žive svoj život nastrano.

[2] LGBT je kratica koji se odnosi na kolektivnost lezbijki, gay, biseksualnih i transrodnih/transseksualnih osoba.

Nema komentara:

Objavi komentar