subota, 10. listopada 2015.

Ženino odijevanje i njezine geste navode muškarce na grijeh



Na nesreću danas je vrlo uobičajeno vidjeti žene u revolucionarnoj odjeći pod nazivom "seksi"- koja eskplicitno potiče zle misli kod svakog muškarca koji ih vidi. To pripada svijetu, čiji je princ Sotona, i ništa nije dosljednije od toga da djeca đavla nose takvu odjeću.
Ono što je ipak začuđujuće je da se i među onima koji su konzervativni ili tradicionalni Katolici,  može pronaći takvo ponašanje, čak iako je ublaženo ili zamaskirano. Žene i djevojčice otkrivaju svoje noge i ramena i naglašavaju svoju formu noseći usku odjeću da bi privukle suprotni spol. A kada im se na to skrene pažnja i upozori, onda s podsmjehom ili uz glasan smijeh, dobacuju onima koji ne misle isto kao i one, da su puritanci ili jansenisti, iako pravovjerni katolici s njima nemaju veze.
Neka te liberalne dame pročitaju sljedeće riječi velikog svetca Crkve i promjene svoje ponašanje. Još uvijek ima vremena da se vrate na pravi put i više ne budu drugima na sablazan.

Sv. Ivan Zlatousti (347-407), crkveni naučitelj, naučava:

"Vi nosite svoje zamke posvuda i širite svoje mreže na svim mjestima. Vi to niste činile, zaista, svojim riječima, ali jeste svojom odjećom i svojim ponašanjem...Kada ste uzrokovale još jedan grijeh u njegovom srcu, kako možete biti nevine? Recite mi, koga ovaj svijet osuđuje? Koga suci kažnjavaju? Onoga tko je popio otrov ili onoga tko ga je pripremio i dao taj smrtonosni napitak? Vi ste pripremile odvratnu čašu, zadale ste smrt dijeleći piće, i vi ste više zločinac nego onaj koji truje tijelo; vi ubijate ne tijelo već dušu. I to ne radite neprijateljima, niti ste tjerane na to nekom umišljenom nuždom, niti isprovocirane uvredom, već to činite iz glupe taštine i ponosa." 

  http://www.traditioninaction.org/religious/n078rp_Scandal.htm

Nema komentara:

Objavi komentar